Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

PEĆINSKI PARK GRABOVAČA

subota, 23. 06. 2018

PD NAFTAPLIN VAS POZIVA NA JEDNODNEVNI PLANINARSKI IZLET AUTOBUSOM U LIKU !

 

Plan puta: polazak u 7 sati iz Trnjanske 1 (bivši Gredelj), povratak po dogovoru.

 

Vozimo se do mjesta Perušić. U neposrednoj blizini uatoceste Zagreb – Split (izlaz Perušić), 2,5 km od centra nalazi se pećinski park Grabovača.

 

Pećinski park ( na nadmorskoj visini cca 770 m) je zanimljiv po špiljama od kojih je najpoznatija špilja Samograd koju ćemo posjetiti. Jedina je turistička špilja na području parka te je u nju dopušten ulaz samo u pratnji vodića parka. Špilja u kojoj je temp. cca 8 °C nalazi se u ponikvi u koju se ulazi putem betonskih stepenica s rukohvatima. U samoj špilji nalaze kamene ručno isklesane stogodišnje stepenice sa rukohvatima. Posjet špilji nije moguć u neprikladnoj obući zbog podloge kojom se kreće.

 

Za sudionike izleta koji neće ići u špilju organizirati će se pješačka tura od cca 2 sata i proći će kružno krajolikom oko Grabrovaće do ulaza u pećinski park gdje ćemo se svi naći kod autobusa.

 

Autobusom potom odlazimo u Ličko Lešće u restoran „Gacka“ gdje imamo mogućnost ručka (pastrve i ostalo…).

 

U planu je obilazak obale rijeke Gacke, odlazak do izvora Tonković vrilo. Izvorišno područje Gacke je zanimljivo jer se sastoji od mnogo manjih izvora koji imaju oblik jezera..

 

 

Cijena: Prijevoz …100,00

             Ulaz u špilju…35,0 kn

Potrebna oprema: slojevita odjeća, prilagođena vremenskim prilikama i temp. u špilji, prikladna obuća (planinarske cipele). Odjeću i obuću za presvući možemo ostaviti u autobusu.

 

Kontakt:  Prijave – Zvonko Mak: mob: 091 5239 878;

                                                       mail:zvonko.mak1©inet.hr

 

By