Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905
HRASTOVIČKA GORA- CEPELIŠ

10.10.2021 NEDJELJA

image.png

Hrastovička gora na Banovini (Baniji) najviši je greben Banijsko-petrinjskog pobrđa (Banovinsko-petrinjsko, odn. Petrinjsko-glinsko pobrđe), koje je ujedno sjeverozapadni izdanak šireg prostora Zrinske gore, od koje je odvojena dolinom rijeke Petrinjčice. Prema Matiji Filjku (Hrv. planinar, 1942., broj 2), ona je jedna od Zrinskih gora. Hrastovička gora obuvaća najveći dio područja grada Petrinje, tako da ju popularno zovu “petrinjskom lokalnom planinom”. Ima dva manja vrha: Cepeliš (415 m) i Paljevine (410 m). Njezin najviši vrh Cepeliš izdiže se iznad sela Hrastovice, po kojem je brdo dobilo ime. Znaju ju nazivati i Hrastovačka gora. Plan puta: 8.00h polazak autobusa Trnjanska /Gredelj . Vozimo se u smjeru Petrinje, do sela Hrastovica gdje nas bus ostavlja ispred crkve. Lagano se krećemo iz sela Hrastovice prema ,ruševinama crkve SV.Duha . Preko crkve se penjemo prema najvišem vrhu Hrastovičke gore Cepeliš (415mnv) na kojem se nalazi prekrasni dom Matija Filjak I piramida koja je u zadnjem razornom potresu u potpunosti srušena , te metalna konstrukcija piramide na koju se nije preporučljivo penjati zbog ostećenja nastalih potresom., malo odmaramo na domu, nastavljmo dalje do vidikovca na Paljevinama s kojeg se pruža jedinstveni pogled na cijelu Baniju( tko ne želi ostaje na domu). Šuma kroz koju idemo u jesen je puna kestenja. U povratku se vraćamo preko tzv. Vodovoda na Hrastovicu. Staza je kružna dužine nekih 11 km, ukoliko bude blato obavezno ponesite štapove!!!
Povratak u Zagreb u popodnevnim satima.
Hrana i piće iz ruksaka!
Oprema: kompletna planinarska oprema, štapovi, dobre cipele, zaštita od kiše i sunca.
Cijena izleta 90,00 kn ČLANOVI HPS-a, 100,00 kn ostali sudionici izleta
Uz prijavu na izlet obavezna uplata akontacije u iznosu 50,00kn.
Svoje mjesto garantirate jedino potpunom uplatom najkasnije 2 tjedna prije izleta.
Uplate primam utorkom u društvu od 19.30-20.30h.
Prijave: Danijela ČIŠ, mob: 095 3588 566, e-mail: dcis1313@gmail.com
Slaven Stojanov
Napomena : Prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet. OBAVEZNO POŠTIVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.
I jesen tiho šapnu vjetru: Točno je, kod mene sve pada.Ali uvijek najljepše sjaji… Angie Weiland-Crosby

By