Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

IVANŠČICA – 1060 m

Subota, 05.02.2022

Polazak: 7:00h – polazak iz Zagreba, Trnjanska 1 (bivši Gredelj), vožnja autobusom do Ivanca i Prigorca

 

Povratak: oko 18:00 h

Prijevoz: Autobus

Cijena: 100 kn

Uplata osigurava mjesto u busu,a rok za prijavu i uplatu izleta do  28.01.2022

7:00 – 9:00 – Zagreb – Ivanec – (kava, lagani doručak)

9:30 dolazimo autobusom do Prigorca – priprema za hodanje

Krećemo iz sela Prigorac prema vrhu preko Konja – 1.30 h –  strmim putem penje se do Malog Konja (40 min) a zatim uspon 20 min grebenom do Velikog Konja (870m). Nakon ovoga blagim usponom stiže se na vrh za 30-tak minuta. Na stazi ima dosta sipine, panjevine, lišća I blata, pa obzirom na strminu, treba obratiti posebnu pažnju da ne dođe do nekontroliranog proklizavanja. Staza može biti opasna za vrijeme snježnih ili kišnih padalina. Ukratko Ivanščica je izuzetna planina za ugodne šetnje i planinarenja s blagih južnijih strana od Budinščine, Zlatara i Lobora, te strmih sa sjevera iz Ivanca i Lepoglave. Danas ujedno jedna od najposjećenijih planinarskih destinacija.

Bogata velikim prostranstvima šuma, prekrasnih gorskih livada te potoka.

Posebnost su i lijepi vidici na Hrvatsko zagorje do Medvednice i samoborskog gorja te slovenskih planina, Julijskih, Kamniško-Savinjskih i Austrijskih alpi. Prema sjeveru nas nadahnjuju široki vidici prema Ivancu, Pohorju, Ptuju, Ormožu, Prekmurju, Varaždinu, Čakovcu, Međimurju, Podravini i sve do Balatona u Mađarskoj. Ukoliko bude snijega vrijeme hodanja će se produžiti.  Molim za dodatni oprez.

Odmor na vrhu uz pogled na predivne vidike.

 

Vodič: Danijela Čiš

Oprema: Standardna planinarska.prilagođena vremenskim uvjetima. Štapovi I Hrana iz ruksaka ili kuhinja u planinarskom domu koji je obskrbljen hranom i pićem.

 Cijena izleta 100,00kn  ČLANOVI HPS-a, 130,00kn ostali sudionici izletaUz prijavu na izlet obavezna uplata cijelog iznosa. Zbog epidemioloških mjera rezervirajte svoje mjesto što prije.

Uplate primam utorkom u društvu od 19.30-20.30h.

Prijave: Danijela ČIŠ, mob: 095 3588 566,  e-mail:  dcis1313@gmail.com

By