Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

Samoborsko gorje

        Slani dol – Japetić – Oštrc – Rude    

              nedjelja 30. kolovoz 2020.    
            
image.png  image.png
 image.png

 

JAPETIĆ

Japetić je najviši vrh Samoborskog gorja. Nalazi se na 879 m n.v. Omiljeno je odredište izletnika i planinara. Nedaleko vrha nalazi se Planinarski dom Žitnica. Na vrhu je postavljena 12 metara visoka piramida koja je do 1960.bila na Sljemenu. S nje se pruža lijepi pogled na gorsku i sjeverozapadnu Hrvatsku te Sloveniju sve do Alpa.

Sam vrh obrasta šuma, a na grebenima i osunčanim padinama nalazimo livade sa brojnim zaštićenim i ugroženim biljnim vrstama. Japetić je omiljeno okupljalište paraglajdera. Na livadi ispod Planinarskog doma održavaju svoja natjecanja.

Planinarski dio:                                                   

Slani dol – Japetić – Pl..dom Žitnica (3 sata). Žitnica – Velika vrata (1,30 sati) – Oštrc(1,30 sati) – Rude (1,45 sati) Ukupno ok 6-7 sati hoda.

Prijevoz:  Samoborček.

Sastanak planinara     7,50 Autobusni kolodvor Samobor. Autobusom za Slani dol. U povratku iz Ruda.

Cijena karte 14 kn Slani dol, Rude 14 kn.

Oprema: visoko gorska planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima

            Prijave:      Damir LASIĆ,    mob: 098/314 170,   

                                                         e-mail: damir.lasic1@gmail.com

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših drugih vremenskih prilika ili nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

By