Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

Zasavsko-Posavsko hribovje (Slovenija)

Kal(946m) – Mrzlica(1122m)

subota, 4. 4.2020.

image.pngimage.png

                           

Zasavje (Posavsko hribovje) se proteže sjeverno i južno od rijeke Save na potezu od Ljubljane do Sutle sa vrhovima Lisca, Gore, Kum, Čemšeniška planina, Šmohor, Kal, Mrzlica, Kozje, Kopitnik, Lovrenc, Zasavska sv. gora i dr.. Najviši vrh je Kum 1221 m.

Sa vrha Mrzlice (1122 m) je širok razgled. Na istoku vidimo Šmohor, Boč, Donačku goru; od istoka prema jugu se uzdižu Kopitnik, Veliko Kozje, Lisca, Bohor, Gorjanci, Kum; od juga prema zapadu nalaze Snežnik, Javornike, Nanos i Julijske Alpe s Triglavom; od zapada prema sjeveru su Čemšeniška planina, Golte, Kamniške Alpe, Obir, Raduha,

Opis planinarske ture: Polazna točka je grad Hrastnik, Planinarska tura kreće preko vrha Klobuk (890m) gdje nas čekaju lijepi vidici. Nastavljamo kroz šume i pašnjake do planinarsko rudarskog doma na Kalu (946m). Nakon odmora u domu krećemo na preko Kalskog hriba (985m) do vrha Mrzlica (1121m), odmor u Planinarskom domu na Mrzlici i istim  putem vraćamo u dom na Kalu. Od Kala povratak  u Hrastnik gdje će nas čekati autobus.

Trajanje planinarenja: Hrastnik – Kal (2,45h) – Mrzlica (1h) – Kal (1h) – Hrastnik (2)   (trajanje ture oko 6-7 sati). Za one kojima je predugo mogu napraviti turu samo do doma na Kalu (1,30) i onda zajedno spustiti se u Hrastnik.

Prijevoz:  autobus (planiran broj sudionika 30), akontacija 100,00 kn ili osobni  automobili (troškove podmiruju sudionici vozaču).

Sastanak planinara Trnjanska 1, (bivši Paromlin) u 7,30 sati.

Oprema: standardna planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima

       Prijave:   Damir LASIĆ, mob: 098/314 170,

                      e-  mail:  damir.lasic1@gmail.com

                       Danijela ČIŠ   mob: 095/3588 566, 

                       e-mail: dcis1313@gmail.com

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

By