Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

LISCA 948m (Slovenija)

02.12.2018, nedjelja

Polazak: 7h, Trnjanska 1 (bivši Gredelj)

Povratak: oko 19h

Prijevoz: bus

Cijena:  100kn (akontacija 50kn)

Plan puta:

Lisca 948m je vrh u Zasavsko-Posavskom gorju, sjeverno od Sevnice. S vrha, na kojem se nalazi meteorološka radarska postaja, je lijep pogled na Posavsko – Zasavsko gorje, dio Dolenjske, Julijske Alpe, Kamniško-Savinjske Alpe, dio Karavanki, Svetu Geru…

 

7:00 polazak iz Zagreba i vožnja prema Bregani, u smjeru Krškog, Sevnice i dolazak u mjesto Breg od kuda počinje naše planinarenje. Naravno, putem ćemo imati pauzu za jutarnju kavicu.

Uspon: Breg 220m – Razbor – Lisca 948m = oko 2-2,5h hoda (5,8km). Konstantan je uspon ali ništa zahtjevno. Ispod samog vrha nalazi se Tončkov dom koji je jako dobro opskrbljen hranom i pićem.

Silazak: Tončkov dom 927m – Ledina – Sevnica 183m = oko 2,5h.

 

Dolazak u Zagreb uz usputno stajanje oko 19h.

Težina staze: nezahtjevan markirani planinarski put

Oprema: Standardna planinarska oprema, u skladu sa vremenskim prilikama.

 

Prijave i informacije: 

Martina Komerički 098 993 81 40,  martina.komericki@gmail.com    

 

 Ljerka Armano  099 319 51 29,      ljerka.armano@gmail.com   

 

''Postoji izvrstan učitelj, ako ga razumijemo: to je priroda''.

Kleist

 Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

              

By