Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

Samoborsko gorje

Japetić (879m) – Klet Jana Martinje

subota, 13. studeni 2021.

                   

japetić 4.jpg            japetić 5.jpg  
jana.jpg   

Japetić

Japetić je najviši vrh Samoborskog gorja. Nalazi se na 879 m n.v. Omiljeno je odredište izletnika i planinara. Nedaleko vrha nalazi se Planinarski dom Žitnica. Na vrhu je postavljena 12 metara visoka piramida koja je do 1960. bila na Sljemenu. S nje se pruža lijepi pogled na gorsku i sjeverozapadnu Hrvatsku te Sloveniju sve do Alpa.

Klet Jana

U pitoresknom kraju, na obroncima Samoborskog gorja i Plešivice, podno najvišeg vrha Japetića (879 m), smjestio se restoran-izletište obitelji Petrović i Rožić – Klet Jana. Ideja o pokretanju obiteljskog gospodarstva rodila se prije 15 godina sa željom da se sve ljepote i blagodati ovog prekrasnog kraja približe svima onima koji vole uživati u dobroj kuhinji, finoj kapljici i nedirnutoj prirodi.

Planinarski dio:                                                 

A grupa – Gorica Svetojanska (Šumski dvor) – pl. dom Žitnica – Japetić 1.30 h- Kupeć dol 1,20 h.

B grupa – busom do kleti  Jana  i šetnja u okolici koliko teko može.

Matinska proslava u Kleti – restoranu Jana – oko 15 sati.

Prijevoz:  Autobusom uz epidemiološke mjere (maske)

Cijena izleta: prijevoz, ručak i ceremonija Martinja te piće 170 kn.

Vožnja  Zagreb – Jastrebarsko – Gorica Svetojanska. Trajanje putovanja oko 1 sat (52,3 km) cestom D1..

Sastanak planinara  U 8 sati Trnjanska 1 (bivši Paromlin).

   Oprema: uobičajena planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima

     Prijave:    Vesna Čer-Mak mob. O91 5325652  

                                 mail vesna.mak55@gmail.com  

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

By