Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

Martuljški slapovi,Slovenija

nedjelja, 18.9.2022.

Pod Špikom se nalaze dva slapa –– bisere slovenskog alpskog krajolika. U blizini Kranjske Gore kod naselja Gozd Matuljek u Triglavskom nacionalnom parku je smješten zaštićeni krajolik slapovi Martuljški slapovi Donji (50 m) i Gornji (110m) visine pada. Staza vodi kroz sam kanjon potoka Martuljek i nizom mostića prelazi preko njega. Stazom se otvaraju prekrasni pogledi na kanjon, slapove i vrh Špik podno kojeg izvire potok Martuljek.

Vožnja autocestom Zagreb Bregana -Ljubljana Jesenice –Gozd Matuljek (750 m) gdje se parkiramo.

 

S parkirališta počinje staza koja uz kanjon potoka i nakon 30 minuta dolazimo do Donjeg Martuljkovg slapa. Putem ćemo proći kraj Brunarice pri Ingotu ali na njoj ćemo napraviti dužu pauzu pri silasku sa Gornjeg Martuljkovog slapa. Do ispod samog Gornjeg slapa vodi sajlama i klinovima osiguran put (tko taj dio neće htjeti prelaziti odmarat će se i malo pričekati ostale da se vrate).

 

Potrebna je posebna pozornost radi sipljivog terena i vlage oko           staze.

Visinska razlika 480m, trajanje uspona 2 sata. Ukupno oko 4 sata

Povratak prema parkiralištu. Ako ćemo imati vremena moguć je razgled izvora Save Dolinke koji se nalazi u blizini.

 

Prijevoz:  Autobus.

Troškovi: Cijena prijevoza – 200kn, prijava moguća uz akontaciju od 100kn.

 Sastanak planinara: u 6.30 sati Trnjanska 1 (bivši Gredelj)

 

Potrebna oprema:  standardna planinarska oprema u skladu sa vremenskim    prilikama, štapovi, čvrsta cipela/gojzerica

 

Prijave:   Martina Komerički mob. 098/993 8140,

                                          martina.komericki@gmail.com

 

Napomena: Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

 

By