ČEŠKA KOČA(1543m) – JEZERSKA KOČNA (2540m)

                       22. – 23. srpnja 2017.

                                              subota i nedjelja

 

22. srpnja 2017.  Češka koča

Ugrađena slika 1

Češka koča (1543 m) smještena je na platou Spodnjih Ravneh pod sj. stranom Grintavca u Kamniško – savinjskim alpama. Izgradila ju je Češka podružnica SPD i otuda ime planinarske kuće, još davne 1900. godine. Nekoliko puta je rekonstruirana i obnavljana. Pogledi s kuće: na istočnoj strani iznad doline Ravenske Kočne nalazi se greben Koroških Bab, desno od njega Križ (Koroška Rinka) ispred koje se nalaze Ledine, na jugu strma stijena Dolgeg hrbata, koje se preko Mlinarskog sedla povezuje sa stijenama Grintavca, zapadno su sjeverne strane Kočne.

Od Gornjeg Jezerskog do Češke ima 2 sata hoda. Smještaj i obilazak okolice. U slučaju da se dođe do kuće u planiranom vremenu, odmah bi se išlo na Kočnu. Prema dogovoru na terenu!

 Ugrađena slika 2

 

23. srpnja 2017.

 

Jezerska Kočna (2540 m) je drugi najvišji masiv u Kamniško-savinjskim Alpama kao nazapadniji dio skupine Grintovci.

 

Ako se nije uspon mogao obaviti u subotu,  ujutro (oko 6 sati) krećemo u pravcu Kočne. Od koče do vrha 3,5 sata, povratak istim putem oko 3 sata. Odmor na Češkoj koči. Povratak na Gornje Jezersko manje od 2 sata.

 

 Ugrađena slika 3


Prijevoz: Kombijem. U slučaju da se prijavi više od 8 sudionika, dodatno se uzima osobni auto. Sastanak sudionika u 7 sati bivša Billa (kod Jadranskog mosta).

 

Vođa puta i vođenje:    Branka KAŠAJ, mob: 091/9492 027, mail: brankasaj@gmail.com.

    Damir LASIĆ, mob: 098/314 170;  e-mail: damir.lasic1@gmail.com.

Organizator ima pravo promjene ture ili otkazivanja izleta u slučaju nepredvidivih okolnosti. Svaki sudionik prisustvuje izletu na vlastitu odgovornost.

Share

By admin