Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

                       NP RISNJAK (PLATAK-CRNI LUG) 

  
27.05.2018 (nedjelja)


Polazak: 6:30 h, Trnjanska 1                                                                Povratak: oko 21:00 h

Cijena:  Autobus – 100 kn – platiti do 22.05.2018.

 

Vožnja autobusom do skijališta Platak, dolazak oko 10h.

Platak je ishodište za sve izlete na vrhove na snježničkom grebenu, sa južne strane. Niz od nekoliko slikovitih livada i skijaški centar grada Rijeke.

Grupa C ostaje na Platku i čeka grupu B. Imaju mogućnost obilazaka staza i šetnica na Platku (šetnica Sleme, šetnica Radeševo, šetnica Jasenovica) i ručak u nekom od domova.

Hodanje započinju zajedno, grupa A i grupa B, od PD Platka prema križanju Rimska vrata (oko 0,45 h hoda). Na križanju se razdvajamo, gdje grupa A  ide prema Schlosserovom Domu i Crnom Lugu. Grupa B ide lijevo, stazom kroz Grlo do Snježnika (oko 0,45 h hoda).

Snježnik (1506 m) je slikoviti kameniti greben okružen strmim livadama. Ime je dobio po velikim količinama snijega koji se, unatoč blizini mora, zadržava sve do kasnog proljeća. U neposrednoj blizini vrha nalaze se prirodna staništa krškog runolista, a 16 m ispod vrha je PK Snježnik. Vršno područje Snježnika obuhvaćeno je granicama Nacionalnog parka Risnjak.

 

  

   

Nakon uživanja u otvorenom pogledu u svim smjerovima i razgledavanja okolice vrha Snježnika, grupa B se spušta preko grebena nazad do Platka i  pridružuju se grupi C.

Nakon pauze i ručka, oko 14 h kreću zajedno, autobusom, do Crnog Luga. Šetnja u okolici Crnog Luga do dolaska grupe A.

Grupa A hoda oko 3 h do Schlosserovog doma na Risnjaku. Ručak iz ruksaka i pauza oko 1 h. Nastavak hoda (oko 4 h) do Crnog Luga i susret sa B i C grupom kod autobusa. Oko 19h polazak autobusom iz Crnog Luga za Zagreb.

 

Težina staze:  Grupa A – TEŠKO (K3,T1),   

                         Grupa B – LAGANO (K1, T1),   

                         Grupa C – turistički  

Oprema:   Osnovna planinarska oprema.

Vodič(i):   Nikica Džamonja

Prijave: Ana Džamonja – 091/794-4982,  ana.dzamonja@gmail.com

               Nikica Džamonja – 099/235-2323,   d.nikica@gmail.com

               ili u PD Naftaplin utorkom od 19:30, Šubićeva 29  

             

 

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

 

By