Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

PETROV VRH …

Subota, 07.12.2019.


Petrov vrh je jedan od najistaknutijih vrhova na Zapadnom Papuku. Obrastao je šumom, a samo je sa sjeverne strane otvoren 300m dugačkom livadom koja završava kod plan. doma „Petrov vrh“ ( 547m) . Uspon na sam Petrov vrh ( 614m) je lagana šetnja kroz šumu od plan.doma do samog Petrovog vrha. Cesta za pl. dom je započinje iz središta Daruvara.


Pivska priča Pivovare Daruvar uskoro će obilježiti punih 180 godina, stoga i ne čudi da slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj. Od davne 1840. godine, kada je osnovana na imanju grofa Antuna Jankovića u središtu Daruvara, Pivovara djeluje na istom mjestu s neprekinutom tradicijom proizvodnje piva. 

   Dvorac Janković je barokni dvorac u središtu Daruvara.Građen je od 1771. do 1777. godine za grofa Antuna Jankovića, prema projektu nepoznatog arhitekta.Obitelj Janković imala je velike posjede diljem Hrvatske, a vlastelinstvo Daruvar bilo je sjedište obitelji. Odmah po dovršenju dvorca 1777. Daruvar je posjetio poznati putopisac Friedrich Wilhelm von Taube koji je zapisao da je dvorac najljepši u cijeloj kraljevini te da se ne bi trebao skrivati ni u Beču.


    1.      Obići ćemo pivovaru uz stručnu pratnju u procesu  

        proizvodnje piva. Degustacija točenog Staročeškog piva 

        u pivovari. Poklon paket 4 Staročeška piva.Trajanje  

        obilaska i degustacije je cca. 90 minuta

Cijena programa (od 10 do 50 osoba) je 60 kn po osobi (PDV uključen)

Tko ne bude htio u Pivovaru može za to vrijeme malo razgledati Daruvar


2.      Nakon razgledavanja Daruvara i pivovare krećemo u 

    planinarenje:

A grupa   kreće iz Daruvara  (162m) do plan doma „Petrov vrh“ (547m), sam vrh je oko15 min dalje na 614m – ukupno oko 3 sata hoda.

B grupa  se vozi autobusom do doma (547m) i po želji mogu prošetati obližnjim stazama.

U domu je moguće kupiti sve vrste pića, a ručak iz ruksaka

3.         Svi se autobusom vraćamo u Daruvar gdje ćemo

         posjetiti dvorac Janković uz stručno vodstvo

Plan puta: polazak u 6,30 sati iz Trnjanske 1 (Gredelj), povratak po dogovoru.

Potrebna oprema: slojevita odjeća, prilagođena vremenskim prilikama, prikladna obuća

Cijena: prijevoz autobusom i posjet dvorcu Janković uz stručno vodstvo ovisno o broju izletnika od 70-90kn – akontacija pri prijavi 70kn-posjet pivovari prema želji pojedinaca prema gore navedenoj cijeni  

Napomena: odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost. U slučaju loših vremenskih uvjeta ili drugih nepovoljnih čimbenika vodič ima pravo izmijeniti rutu ili otkazati izlet.

Informacije o izletu, prijava uz uplatu na sastanku Društva (kod Elizabete)  ili po dogovoru 

Kontakt: Elizabeta Pliverić mob 091 424 2982 i Božana Pavlek: mob: 091 721 2322

mail: epliveri@gmail.com  ….bozana.pavlek@gmail.com


 

By