Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

Gorski kotar

     Platak – Jelenc (1442m)  

                nedjelja, 16.kolovoza 2020.

image.pngimage.png
image.pngimage.png
image.png
Platak (1111 m) prostrana ovalna travnata livada, dugačka oko300 m, okružena obroncima Jasenovice, Sljemena i Radaševa. Pogodan je za sve vrste rekreacijskih šetnji i poučnih staza

Jelenc s nadmorskom visinom 1442 m nalazi se na krajnjem grebenu sjeverozapadnog ogranka Gorskog Kotara smješten između vrha Planine i Brankova vrha, bolje reći u nizu vrhova koji se protežu od Risnjaka, Snježnika, Guslice, i Planine. Spada među krajnje vrhove zanimljiv s planinarske perspektive. Sam vrh je goli i kamenit.

Planinarski dio:                                                

Platak (Planinarski dom) – Malo Snižno – Veliko Snižno – Jelenc (2;30h)-Planina (1426m) – Platak (2,40h). Ukupno ok 5-6 sati hoda.

Prijevoz Autobus, cijena 120 kn. Vožnja  Zagreb – G. Jelenje – Platak.

Sastanak planinara  U 7 sati Trnjanska 1 (bivši Gredelj). 

   Prijave:  Martina KOMERIČKI, mob: 098 993 81 40, 

                                                   e-mail: martina.komericki@gmail.com

               Damir LASIĆ,             mob: 098/314 170,    e-mail: damir.lasic1@gmail.com    

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.    

 

image.png

  


By