Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

RAVNA GORA (TRAKOŠĆAN)

23.11.2019.  subota

Polazak: 7h  Trnjanska 1 (bivši Gredelj)

Povratak: 19h – 20h

Prijevoz: bus

Cijena: 100kn (samo uplata garantira mjesto u busu)

Ravna gora (koja i nije tako ravna a to ćemo vidjeti) najsjevernija je gora i uz Kalnik najzanimljivija planina Hrvatskog zagorja. Nema nešto visoke vrhove ali zato ima strme. Smjestila se u gornjem porječju rijeke Bednje. KT HPO-a na Ravnoj gori je razgledna piramida na »vrhu Ravne gore« (680 m), u neposrednoj blizini crkve Sveta tri kralja. Piramida je visoka 11 metara. Zanimljivo je da se vršak na kojem se nalazi često spominje kao »vrh Ravne gore« iako na šumovitom grebenu u s. dijelu gore postoji vrh koji je 6 metara viši i koji uistinu jest najviši na Ravnoj gori.


PLAN PUTA:

Kada dođemo u Trakoščan, nakon nekih 2h vožnje sa jednim stajanjem za pauzu kreće naše hodanje u trajanju od nekih 4.30h laganog hoda (uspon i silazak).

 

Napravit ćemo kružnu turu Trakošćan – Meljan – Filićev dom – vrh Ravna gora 686m – kapelica Sv. tri kralja – PD Pusti duh – Meljan – Trakoščan.

 

Odmor ćemo napraviti u Filićevom domu koji je opskrbljen jelom i pićem.

Oni koji neće htjeti hodati do vrha mogu ostati kod dvorca Trakoščan i šetati oko jezera.

 

Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 

 

Težina staze: T1 i K1-2

Oprema: osnovna planinarska oprema u skladu sa vremenskim prilikama.


Vodiči: Ljerka Armano i Martina Komerički

Prijave i informacije:

Ljerka Armano 099 319 51 29, ljerka.armano@gmail.com

 Martina Komerički 098 993 81 40, martina.komericki@gmail.com

   

 Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.
 

                                                                              

By