Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

SLOVENIJA, BOČ 978m

19.3.2022. subota

 

Polazak: 7h iz Trnjanske 1                             Povratak: u poslijepodnevnim satima

Prijevoz: bus                                                  Cijena prijevoza: 100kn

 

                          

BOČ.jpg

BOČ je 978m visoka planina u istočnoj Sloveniji. Pripada općinama Poljčane i Rogaška Slatina. Boč koji je među najjužnijim proširenjima planinskog lanca Karavanke, s kojeg se Karavanke preko Donačke gore i Macelja spuštaju u Panonsku nizinu. Ima dva približno jednako visoka vrha, međusobno udaljena 5min hoda. Na jednom se nalazi odašiljač i pristup nije dozvoljen, a na drugom vrhu se nalazi razgledna piramida visoka 20m s koje se pruža pogled na veći dio istočne Slovenije. Boč nazivaju i Triglav slovenske Štajerske.

PROGRAM IZLETA:

Polazak je u 7h iz Trnjanske 1.Vozimo se prema Krapini i Rogaškoj Slatini (gdje možemo napraviti pauzu za kavu) do mjesta Zgornje Poljčane od kuda će krenuti naše planinarenje. Put nas vodi kroz Balunjaču do vrha za što nam je potrebno oko 1h40min a od vrha do Doma na Boču 698m oko 45min. Dom je otvoren i opskrbljen hranom i pićem. Nakon odmora spuštamo se do busa putem kroz Babe za što nam je potrebno oko sat vremena.

 

Izlet tehnički i kondicijski nije zahtjevan K1/T1, cca.4h laganog hoda, savladava se 600 m/nv.

 

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Oprema: osnovna planinarska oprema u skladu sa vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, zaštita od kiše, važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica sa važećom markicom).

Vodiči: lokalni vodič Danilo Pučnik

Prijave i informacije: Martina Komerički, 098 993 8140, martina.komericki@gmail.com

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

By