Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

ZIMSKI USPON NA VELIKI VRH (Košuta 2088m)

29.02. – 01.03.2020

Polazak: 7h

Povratak: oko 18h – 19h

Prijevoz: auti

Cijena:  plaća se vozaču

Veliki vrh je s visinom od 2088m, najzapadniji dvotisućnjak u najdužem slovenskom grebenu – Košuti. Sa vrha na kojem se nalazi upisna knjiga sa žigom, otvara se pogled na središnje Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe, dio Julijskih Alpi. Sami greben čini granicu između Slovenije i Austrije.

 

Subota 29.2.2020.

7:00 polazak iz Zagreba i vožnja prema Ljubljani, Tržiću i mjestu Podljubelj gdje se nalazi veliko parkiralište Matizovec (915m) i to nam je početna točka hodanja.

Do Doma na Kofcah (1488m) imamo nekih 1:45h hodanja gdje će biti pauza i onda krećemo prema samom Velikom vrhu na 2088m za što nam je potrebno 2h što ovisi naravno i o visini snijega i vremenskim uvjetima. Za uspon nam je potrebna zimska oprema: čvrste gojzerice, štapovi, dereze.

 

Nedjelja 1.3.2020.

Doručak, kavica i ako vrijeme dopušta možemo napraviti izlet od 40min do Doma na Šiji ili do Kofca gore (1967m). Dogovaramo se u hodu.

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

 

Ako subota neće biti moguća za uspon to ćemo napraviti u nedjelju.

 

Cijena noćenja: 17 eura + 2 eura boravišna taksa, dom je dobro opskrbljen hranom i pićem.

Oprema: Zimska planinarska oprema: čvrste cipele, štapovi, dereze, cepin, naočale, krema za sunce, rezervna odjeća, rukavice, kapa…

 

Obavezna osobna iskaznica, članska iskaznica HPS-a (za nečlanove društva noćenje je duplo skuplje) i svakako ponijeti eure.

 

Prijave i informacije: 

Damir Lasić 098 314 170, damir.lasic1@gmail.com

 Martina Komerički 098 993 81 40, martina.komericki@gmail.com    

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

                                             

By