Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

VELIKI PLANIK – KORITA

Nedjelja 25.03.2018

Polazak: 6:00 – polazak iz Zagreba, Trnjanska 1 (bivši Gredelj),

Povratak: oko 18:00

Prijevoz: Autobus

Cijena: 100 KN

Poklon (922 m) –Veliki Planik (1272 m) – pl. Kuća Korita (1010 m) – Brgudac

Grupa A – Planinarenje  počinje u 9:30 sati sa Poklona koji je najpogodniji prilaz, jer je lako dostupan, te  prilaz nema strmih uspona jer vodi kolnim putom.

Veliki Planik (1272 m) najviši je vrh Ćićarije. Vrh je s istočne strane travnat i kamenit, a s drugih je strana šumovit. Vidik s vrha orijentiran je na Učku, Hrvatsko primorje i Gorski kotar. Nakon kratkog odmora idemo dalje stazom prema Koritima.

Na livadi pod liticom Brajkove stijene smjestio se nepresušni izvor pitke vode Korita iz kojeg se voda prelijeva u deset masivnih drvenih korita u čijem je podnožju poveća lokva bogata biljnim i životinjskim životom. Uz izvor je uređeno odmorište s kojega se pruža prekrasan pogled na planinski masiv Učke. Postavljene su i poučne table koje govore o kulturnom i prirodnom značaju ovog mjesta.Nedaleko se nalazi planinarski dom “Na Koritima”.

Grupa B – Od sela Brgudac markiranom stazom i kroz šumu prema Koritima.  Tko želi tamo može otići na Brajkov vrh (1092 m) ili Županj vrh (1138 m) lakše dostupni, neznatno viši, nasuprot Brajkovom vrhu.

Na Koritima se sastaju grupa A i grupa B

Nakon pauze i odmora spuštamo se od pl.kuće Korita prema selu Brgundac – najviše selo u Ćićariji na 747m nadmorske visine. Autobus nas čeka  u selu – Brgudac.

Ukupno  oko 5:30 sati hoda.

Težina staze: Staza nije fizički zahtjevna, ali je potrebna dobra kondicija

Oprema: Osnovna planinarska oprema.

Vodič(i): Damir Lasić i Tanja & Mirko Munko

Prijave i informacije:  Tatjana Munko 091 503 2132;

mail: tanjka.munk@gmail.com    

Svakako  prijave i uplate  za izlet  do 13.3.2018..                  

By