Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905
  VINCEKOVO – izletište „ZLATNE GORICE“    

                                  Subota , 18.01.2020.

Plan puta: polazak u 7 sati iz Trnjanske 1 (bivši Gredelj), povratak po dogovoru.

 

Autobusom se vozimo do sela Mađareva (kod Novog Marofa). Svi koji žele i mogu uzimaju planinarsku opremu i pješice idemo na kraće hodanje do Planinarskog doma Grebengrad (oko 1,20 min hoda.)

Nakon hodanja do doma, zainteresirani odlaze do obližnjih ostataka Grebengrada. Kraći odmor u domu te povratak do autobusa (najkasnije do 12,0 h).

Grebengrad se nalazi na rubnom obronku Velikog Lubenjaka i jedan je od najvećih starih zamaka u Hrvatskoj. Prvi put se spominje u 1209. god.Vlasnici su mu do 1445.god. bili Garduni, Jan Vitovec i Baćani, a zatim su ga ženidbom dobili Erdody koji su ga zadržali do 1710. god. kada je izgorio i postao ruševinom.

 

Tradicionalnu rezidbu i protokol koji ide uz to, povodom sv. Vinka, obaviti ćemo u izletištu „ZLATNE GORICE“ gdje ceremonija počinje u 13 sati. Prvi puta ćemo prisustvovati proslavi u društvu vinogradara ovog kraja koja obilježava prve radove u vinogradu, popularno Vincekovo.

Odlazak procesije u 13,0 h u vinograd, obred prve rezidbe sa svečenikom, muzika. Po povratku špelancije  na zatvorenoj terasi uz tambutaše dobiti ćemo prigodnu čašu na dar.

Nakon ceremonije rezidbe loze u vinogradu idemo na blagovanje u restoran;

       krem juha od bundeve ili krem juha od koprive

       purica  punjena mlincimau omotaču od špeka

       teletina u vrganjima i lisičarkama

       domaći trganci od bučinog brašna

       heljdina kaša

       salata lisnata s bučinim uljem

       kukuruzna sirna zlevka i umak od šumskog voća

 

Cijena: – prijevoz…60,0 kn,  – meni…124,0 kn ;  ukupno 184,0 kn

Molim Vas uz prijavu obavezna akontacija 100,0 kn.

Potrebna oprema: slojevita odjeća, prilagođena vremenskim prilikama, prikladna obuća (planinarske cipele). Autobusom dolazimo do izletišta – restorana !

Molim Vas da ponesete i rezervne cipele (tenisice) da bi sa čistima ušli u restoran!

Napomena: Izletište je na brijegu i vrlo je lijepo, sa predivnim pogledima.


Kontakt:  Prijave – Zvonko Mak: mob: 091 5239 878;   

                                                       mail:makzvonko@gmail.com

By