Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

VINCEKOVO – MEĐIMURJE

                                           Nedjelja, 23.01.2022.

 

 

Tradicionalni Vincekov pohod u organizaciji PD Bundek iz Murskog Središta kao i svake godine polazi iz Svetog Martina.

 

Vincekov pohod održava se u povodu dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Vincekovim pohodom se želi predstaviti hrvatskoj i široj javnosti okolicu Murskog Središća i dio gornjeg Međimurja. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja “Službeni” početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si tog dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Hodanje po vinorodnim međimurskim brežuljcima upotpunjeno je susretima s domaćim vinogradarima i raznim kulturnim manifestacijama.

 

Plan puta: polazak u 7 sati iz Trnjanske 1 (bivši Gredelj), povratak po dogovoru.

 

Vozimo se do Sv. Martina odakle nas domaćini vode po bregima i vinogradima gdje nas čeka prigodni program.

Nakon pohoda koji traje cca 3 – 4 sata sa stajanjima u kletima i odmorima, autobusom idemo u „ Štefovu klet“ u Gornjoj Dubravi. Tamo nas čeka ručak, prigiodni program, muzika oko 15,0 h.

 

Cijena: Prijevoz i ručak sa pićem 200 kn.

Potrebna oprema: slojevita odjeća, prilagođena vremenskim prilikama, prikladna obuća (planinarske cipele). Ponesite si za presvući jer autobus dođe do kleti !

Napomena: Tko ne želi hodati u SV. Martinu je kupalište (toplice) pa ponesite sve za kupanje (do 14 sati).

 

Prijave:

Kata Dalmacija (+385 91 766 7334; kata.dalmacija@gmail.com)

Vesna Čer-Mak (+385 91 532 5652; vesna.mak55@gmail.com)

 

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet. 

By