PD Naftaplin

Naš zadatak je upoznavanje članstva s planinama, planinskom prirodom i zaštićenim prirodnim područjima, kroz organizaciju jednodnevnih ili višednevnih izleta, upoznavanje s načinom i organizacijom života u planinskim područjima, te načinima očuvanja i zaštite planinske prirode, te biljnih i životinjskih vrsta.
Planinarsko društvo NAFTAPLIN osnovano je u Zagrebu 1974. godine na incijativu zaposlenika tvrtke Naftaplin.
Sjedište Društva je u Zagrebu, Inina zgrada u Šubićevoj 29. Ovdje održavamo svakog utorka u 19:30 društvene sastanke. Na sastancima informiramo članove o izletima i ostalim događanjima u društvu i povezanim planinarskim društvima, kao i sudjelovanjem u radu viših oblika organiziranosti planinarske organizacije. Na sastancima informiramo o slijedećim izletima i akcijama u kojima su sadržane bitne informacije za sudionike, te aktivnosti značajnih za naše Društvo ostalih planinarskih društava i organizacija u kojima aktivno sudjelujemo. Periodično organiziramo predavanja s planinarskim temama uz prikazivanje dijapozitiva, odnosno danas sve više zastupljenim slideovima. Sastanci su osim za članstvo otvoreni i za sve zainteresirane, a posebno za one koji žele upoznati Društvo i postati naši novi članovi.
Zahvaljujući donaciji RO Naftaplin, upravljamo s planinarskim skloništem “Šugarska duliba”, lociranom u južnom Velebitu (1212 mnv). Sklonište raspolaže s 10 ležajeva, 6 sjedišta u blagovaonici, te nije opskrbljeno. Također, na Medvednici, na adresi Sljeme 7 uz postaju DZMH upravljamo planinarskim objektom po nazivom «Risova jazbina», koji nije opskrbljen. Raspolaže s 20 ležajeva i blagovaonicom za 30 sjedišta, te kuhinjom, a za uporabu kontaktirati odgovorne osobe Društva.
Od ostalih planinarskih aktivnosti, izdali smo «Dnevnik 30 vrhova» povodom 30. godina rada PD NAFTAPLIN, koji su obišli brojni planinari našeg i drugim planinarskih društva u Hrvatskoj i susjednim državama, a uskoro izlazi i «Dnevnik 35 vrhova» povodom 35. godina rada. Periodično izdajemo razne promidžbene publikacije i prigodne materijale, a u svrhu promidžbe Društva i planinarske organizacije u svim oblicima i vidovima djelovanja.

40. godina PD Nafatplina
•Ove, 2014- godine obilježavamo 40. godina rada PD Naftaplina. Istodobno se obilježava i 140. godina planinarske organizacije u Hrvata, koji smo bili dio Evrope koja je razvijala organizirano planinarstvo i planinarenje.
•Desetak entuzijast i zaljubljenika u planine i prirodu iz radne organizacije Naftaplin kao dio tvrtke INA, osnovali su planinarsko društvo Naftaplin. Ciljevi koji su tada postavljeni, realizirani su ovih proteklih 40. godina. Posjetili smo sve Hrvatske planine, brojne planine iz regije(ex Jugoslavije, Bugarske, Grčke, Rumunjske) i značajne vrhove planinskih masiva Europe, te i nekoliko vrhova na drugim kontinentima.
•Planinarstvo je šire od sportske aktivnosti. Iako neki kažu da je to rekreacije (iako i o tome se može raspravljati) zahtijeva fizičku i psihičku spremnost. Posjećujući razne krajeve, nacionalne parkove i parkove prirode, stroge prirodne rezervate i zaštićene krajolike, ostvarujemo edukativnu funkciju kroz upoznavanja drugih kultura i običaja lokalnog stanovništva.
•U prvim godinama aktivnosti su bile orijentirane na zaposlenike tvrtke. Kasnije se u Društvo uključuju i ostali zainteresirani građani za programe rada u Društvu. Tako da danas je sve manje zaposlenika, a u velik dio članstva je srednje i starije dobi.
•Društvo surađuje s drugim društvima u realizaciji izleta, okupljanju sudionika, te je član Planinarskog sveza Zagreba i Hrvatskog planinarskog saveza.
•Da bi se ostvarile planinarske aktivnosti jedna od važnih aktivnosti je informiranje članstva koje provodimo na redovnim sastancima u prostorijama Društva dobivenim od tvrtke INA i putem web stranice.
•Ovo je prikaz što je Društvo ostvarilo. Na svim članovima i upravnim tijelima je da se i dalje ostvarujemo svoje zadatke u razvoju planinarske organizacije i planinarstva.


Propustili ste


Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 6078