Risova jazbina – Sljeme

Risova Jazbina Sljeme

Planinarska kuća “Risova jazbina” nalazi se 10 min hoda sjeverno od Planinarskog doma “I.Pačkovski” (“Puntijarka”) na samom planinskom vrhu imenom Puntijarka (između radarske postaje i državne hidro-meteorološke postaje). (Inače vrh Puntijarka na 990 m nadmorske visine drugi je po visini vrh Medvednice.)”Risova jazbina” je objekt zapravo u vlasništvu Meteorološkog zavoda RH koji je dan na korištenje Planinarskom društvu “Naftaplin” koje je osnovano u Zagrebu 1974. godine na incijativu zaposlenika tvrtke Naftaplin. Objekt nije opskrbljen, a raspolaže s 17 ležaja i blagovaonicom s 30 sjedišta te kuhinjom.

Do samog objekta možda se najlakše može doći tako da se nastavi hrptom Medvednice od Snježne kraljice prema istoku do radarskih postaja ili stazom 1 od P.D. Puntijarka dođe do proplanka Mijatovac i onda se ne nastavi dalje stazom prema Hunjki nego se skrene ulijevo pored skloništa Mijatovac i ide gore do doma.

Propustili ste


Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 6031