Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 6078

Kamino Krk (3. dionica, Malinska-Omišalj)

 

Datum: 5. 5. 2024. 7 sati, Trnjanska 1 (bivša tvornica Gredelj)

Opis rute: Današnja ruta svugdje je najavljena kao najlakša i najkraća, ali i jedna od najljepših. Odmah na početku Rajske ceste, nalazi se i stari, zaboravljeni kompleks Haludovo, mjesto na kojem su se nekad odmarali pripadnici jet seta. Cijelom se dužinom staze duge oko šest kilometara ne udaljavamo puno od mora, povremeno nas žute strelice odvedu u šumarak u kojem preskačemo grane i kamenje pa se kasnije pred Njivicama opet spuštamo na plažu, gdje upijamo mirise mora. Nastavljamo iz Njivica šumom, gdje nailazimo na arheološko nalazište Mohorov, idealno za dužu pauzu u hladu. Slijedi put do Omišlja i nekoliko kilometara asfalta i hodanje uz prometnu cestu koja obilazi LNG terminal, pogon za proizvodnju, pohranu i distribuciju ukapljenog zemnog plina (eng. Liquified Natural Gas). Prije ulaska u grad spuštamo se još do arheološkog lokaliteta Mirine, tik uz more, na kojem se nalaze ostaci ranokršćanske crkve iz 5. stoljeća.

Navedena udaljenost: 19 km

Svladavjane nadmorske visine: 371 m

Veći dio podloge hoda se šumskim puteljcima, makadamom, plažom uz more te asfaltom.

 

        

KAMINO 1.jpg       KAMINO 2.jpg    KAMINO 3.jpg

Vodiči: Danijela Čiš (095 3588 566); Martina Komerički (098 993 81 40)

Prijevoz: ovisno o broju sudionika (bus, kombi,automobili)

Oprema: standardna planinarska ovisna o vremenskim prilikama

Napomene: svaki sudionik je dužan informirati se o izletu za koji se priajvljuje

Prijave do 24.4. UZ AKONTACIJU: 15 eura  –  na sastancima Društva ili putem obrasca. Konačna cijena će se formirati na osnovi broja sudionika i na osnovi prijevoza. Uplatiti možete na IBAN kao i putem bar koda. Ukoliko uplatu vršite putem banke, molimo organizatoru/vodiču poslati dokaz o uplati.

Prijavi možete pristupiti na gore navedene mailove kao i putem linka: https://forms.gle/7iri5CecfQAbcqQa8

 

Bar kod za uplatu:                                          QR kod za prijavu:                          

         

BAR KOD 1.png                                  deaaeea4-7913-4194-8254-f065a80e3513.jpg

By