Notice: Funkcija WP_Object_Cache::add je neispravno pozvan. Ključ predmemorije ne smije biti prazan niz. Pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u inačici 6.1.0.) in /home/tvrtke/pd-naftaplin.hr/wp-includes/functions.php on line 5905

KLEK

Bjelsko – planinarski dom Klek – Kneja

SUBOTA    27.4.2019

Polazak: 7:00

Povratak u Zagreb oko 19:00

Prijevoz: Autobus –polazak: Trnjanska 1

Cijena: 100 kn

 

 

Klek je istaknuta planina na istočnom rubu Velike Kapele, iznad grada Ogulina. Gledan s juga, Klek se doimlje se kao usnuli div, kojemu su stijene Klečice noge, a vršna stijena glava. Prema narodnoj predaji, vrh Kleka je okupljalište vještica u olujnim noćima, pa su one postale svojevrstan simbol Kleka i Ogulina. Klek i Ogulin su odigrali značajnu ulogu u povijesti hrvatskoga planinarstva i alpinizma, pa se obris Kleka nalazi u znaku Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Penjanje ćemo započeti u selu Bjelskom na cesti Ogulin – Jasenak, dokle će nas dovesti autobus. Od Bjelskog do planinarskog doma na Kleku dolazimo za cca 1:30 h uspona. Dio put do planinarskog doma uređen je kao poučna botanička staza, a vodi stalnim usponom kroz šumu. Nakon odmora kod planinarskog doma  krenuti ćemo na vrh Kleka. Do vrha Kleka treba nam  pola sata. Po povratku sa vrha odmor kod planinarskog doma, te silazak  nizbrdo prema Kneji (1:30 minuta), gdje nas čeka autobus.

 

  

Težina staze: Srednje tetška

Oprema: Osnovna planinarska oprema. Hrana i piće iz ruksaka

Vodič(i): Rikard Ballon i Tanja Munko

Prijave i informacije: Cijena izleta formirana je na bazi 40 osoba, molimo sve zainteresirane za izlet da se prijave i izvrše uplatu do 16.4.2019.  Prijave: Tanja Munko – 091 503 2132 i u PD Naftaplin utorkom u 19:30, Šubičeva 29.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

 

By